Zapraszamy na warsztaty „od Facebooka do Watergate”

Fundacja Reporterów serdecznie zaprasza studentów na bezpłatne jednodniowe warsztaty „Od Facebooka do Watergate”, na których będziemy chcieli zaszczepić w Was pasję do dziennikarstwa śledczego. W jeden dzień się go na pewno nie nauczycie, ale to może być początek ciekawej przygody!

Podczas warsztatów, które odbędą się w Poznaniu (14.04) i Warszawie (21.04) doświadczeni dziennikarze Fundacji opowiedzą o swojej pracy, o narzędziach jakich używają, o tym jak szukają tematów i walczą o nie w redakcji. Oprócz naszych opowieści, możecie też liczyć na bardziej praktyczne podejście do tematu szkolenia!

Wśród prowadzących zajęcia m.in. Pawel Reszka, Wojciech Cieśla, Ania Gielewska, Beata Biel.

Propozycja skierowana jest do studentów dziennikarstwa lub innych kierunków – w tym drugim przypadku należy jednak współpracować z mediami.

Osoby, które chciałyby wziąć udział w warsztatach, prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego – zgłoszenia przyjmujemy do 6 kwietnia. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, rekrutacja ma formę „konkursu”. O jej wynikach poinformujemy do 7 kwietnia. [zmiana terminu z 6 na 7 kwietnia wprowadzona 04.04 – Fundacja Reporterów]

W razie pytań dotyczących warsztatów, prosimy o kontakt na beata.biel@fundacjareporterow.org

Serdecznie zapraszamy, gwarantujemy dobrze spędzoną sobotę!

Avatar photo

Fundacja Reporterów

Pierwsza w Polsce organizacja typu non-profit zajmująca się jakościowym dziennikarstwem śledczym typu cross-border. Wydawca FRONTSTORY.PL i VSquare.